ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
SÖK
Jag och Zatoya tränar en hel del sök, vilket helt klart är den bruksgren vi båda gillar bäst. Zatoya är riktigt duktig, både på att leta och att markera. Zatoya markerar med rulle vilket betyder att när hon hittat en figurant i skogen så plockar hon upp rullen som hon har runt halsen och springer in till mig på stigen. När hon har rullen i munnen så vet jag att hon hittat någon och då går vi tillsammans ut dit. Under hösten 2003 gjorde vi vår sökdebut och blev uppflyttade till högre klass! Under våren 2004 startade vi högre klass och blev godkända. Det finns dock en del att slipa på i högre, både vad gäller specieldelen och lydnaden. Sista åren har sökträningen tyvärr bara blivit av sporadiskt, men vi får väl se om vi orkar ta upp den igen framöver.
SÖKSRESULTAT:
Datum Tävlingsplats Klass Poäng spec. Poäng lydn. Tot.poäng "pris" Plac.  
031109 Linköpings BK Lägre 267,5 203,25 470,75 Uppflyttad 2/3 Läs mer
040522 Västerviks BK Högre 164,5 201 365,5 Godkänd 1/1 Läs mer
040918 Mjölby BK Högre 260 185 445 Godkänd 1/2 Läs mer
040925 Finspång BK Högre 212 171,25 383,25 Godkänd 1/1 Läs mer

Vill du läsa mer, klicka på "läs mer" vid respektive tävling.


Enda från första början som jag tränat sök har jag emellanåt gått på sökkurser för Anita Leander Mellin i Stockholm. Av henne har jag, på teorikvällar och träningsdagar, lärt mig massor om hur man ska tänka i söket, hur otroligt viktigt det är att veta hur vinden går, att läsa hunden, markeringar och mycket mer. Utan dessa träningar skulle vi nog inte vara där vi är idag. Dessutom har vi i sökgänget i Uppsala haft en massa hjälp av Jenny Sandberg, den av oss som redan innan kunde mycket om sök (och hundträning överhuvudtaget). Tur att sökgruppen inte bara bestod av yra nybörjare ;o). I söket gäller det att ibland snabbt fatta beslut om hur man ska reagera i olika situationer och det har jag fått massor av hjälp med. Tack till er!

Att träna sök är nog det roligaste jag vet. Dock tar det en himlans massa tid och man är beroende av många andra personer för att kunna träna. Jag har haft tur och hade under Uppsalatiden ett kanonbra sökgäng som jag tränade tillsammans med. Även här i Linköping där vi bor nu har jag funnit ett toppengäng som vi tränat tillsammans med.Ulrika och boxern Tilda

Lennart och bc:n Cliff

Gunnar och kelpien Eddi

Lars och flatc. r. Thelma

Urban med rottw. Zmilla

Annelie och kelpien Pärla
   

 

 

 


Jenny och dobermannen Axa

Lina och borderterriern Bosse

Jessica och spr. sp. Lukas

Annika och doberm. Alizza

Annika och bc:n Fluke