ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
SM AGILITYLAG
BORÅS 17 - 19 JUNI 2005
Festingarna: Therese & Zatoya, Christina & Tekla, Lydia & Jim, Marielle & Yatzy

Från dagboken:

Puh, vilken fantastisk helg jag haft! Årets SM i lydnad och agility gick i Borås. Jag åkte ner på fredagsförmiddagen för innan halv två så var man tvungen att vara klar med veterinärbesiktning och anmälan. Det var låååång kö, tror vi stod där nästan en timme innan det var vår tur. Allt gick bra. Veterinärerna kollade igenom hundarna ganska nog och kollade både rörelser samt klämde igenom dom. Allt gick dock jättebra med Zatoya, även om det inte direkt är hennes favoritsysselsättnig och stå på ett bord och bli klämd på :o) Men hon stod tyst och stilla iallafall. På eftermiddagen var vi med på invigningsparaden som gick nere på stan i Borås. Tyvärr var det väldigt många deltagare som inte var med i paraden. Å andra sidan så förstår jag dom. Det var inte direkt jätteroligt... Men, men, vi var med iallafall ;o)
Efter paraden for vi tillbaka till tävlingsplatsen där det var dags för lottning. Eftersom jag är lagledare i mitt agilitylag så fick jag dra nummer. Det blev nummer 2. Lite väl tidig start för min smak, men dom andra verkade rätt nöjda iallafall.
Jag hade lyckats hyra en stuga på campingen som låg precis bredvid tävlingsplatsen, så där bodde jag & Zatoya tillsammans med Lydia & Jim, Mia & Etna samt Anna med Icka och bebisen Emelia. Tror stugan var på typ 12 kvadrat, så det var lite trångt. Men mysigt ;o) På kvällen käkade vi räkor och drack vin - och pratade. Det var mycket trevligt!

På lördagen gick vi upp ganska tidigt och var nere på tävlingsplatsen till halv åtta då första klassen startade. I large var första klassen som gick agilityklass individuellt. Jag har ju inte kvalat ind., utan fick titta på istället. Det var nästan lika kul det. Lite extra hejade jag givetvis på Anan och Icka, men det var inte riktigt deras dag. Det blev disk redan på femte hindret.... Tråkigt. Men, så är det ju med agility. Ibland vinner man och ibland går det inte alls som man tänkt sig. Det är väl lite det som är tjusningen kanske ;o)
Lagklassen på lördagen var en hoppklass. Det var en rolig bana med en del små klurigheter. Zatoya var först ut i mitt lag "Festingarna". Vi var nolla väldigt länge. Tyvärr, tyvärr så lyckades jag trycka ut henne förbi ett hopphinder innan sista rakan. Otroligt onödigt! Men jag hade varit lite orolig för det hinder redan innan och tänkt lite extra på att jag skulle vara noga där och inte sticka iväg för tidigt. Och så blev det för mycket istället. Men, men, jag var noga att se till att hon kom tillbaka runt och hoppade rätt. Vi tappade en del tid där och i mål kom vi på 5,07 fel (0,07 tidsfel). Därefter var det Christina och Tekla. Det gick galant och de var i mål på 0 fel! Nästa ut var Lydia och Jim. Tyvärr blev det en liten miss vid ett byte och Jim rev det hindret samt det nästkommande. Han rev också ett i slutet av banan så totalt blev det 15 fel för dom. Förutom rivningarna så såg loppet fint ut. Sist ut var Marielle och Yatzy och det gick som tåget - 0 fel hade dom i mål! I lag får man ju plocka bort det sämsta resultatet så totalt fick vi 5,07 fel. Det räckte faktiskt så långt som till en 4.e plats efter lördagens lopp! Inte illa! Det var allmänt väldigt mycket rivningar under helgen. För det första var det bommar av lätt plast och de låg väldigt löst. Dessutom var i stort sett alla hinder maxade och låg alltså på 65 cm. Oftast på tävling ligger de på 55-60 cm, så det var nog också en orsak. Zatoya rev dock inte en enda gång på hela helgen så det var skönt! Rivningar brukar ju inte vara nåt vi har problem med.
På eftermiddagen var det individuella klasser i hopp. Jag fick vara föråkare i largeklassen och jag och Zatoya lyckades faktiskt komma runt med 0 fel. Det var lite roligt ;o)
På kvällen, efter att vi duschat och vilat en stund i stugan, så åkte vi ner till stan, satte oss på en uteservering och käkade. Ännu en trevlig kväll :o) Sen åkte vi tillbaka till stugan och satt och pratade och hade trevligt tills vi inte orkade vara uppe längre. Vädret under lördagen var ganska bra, rätt så perfekt tävlingsväder. Det var en hel del moln på himlen och emellanåt var det sol, men ändå ganska kallt (speciellt när solen gick i moln...).

På söndagen gick vi upp redan kl 6. Klockan halvåtta var det banvandring för largelagen. Eftersom vi låg bra till från igår så fick vi starta sent idag (omvänd placeringsordning). Banan innehöll en hel del klurigheter där det fanns stor risk att göra bort sig. Det var det också en del som gjorde, men ändå kom förvånansvärt många i mål. Det var länge sen jag vår så nervös som jag var inför detat lopp. Vi hade ju ändå en ganska så stor chans att komma på pallen om vi gjorde bra ifrån oss. Jag var lite orolig för Zatoyas kontaktfält innan tävlingen, men det hade jag inte behövt vara. Hon gick som en klocka på dom! Kanonfint! Även banans fällor fixade hon galant. Och vad händer - jo, jag lyckas få henne att gå förbi ett hopphinder... Åååh, så onödigt. Igen! Jag fick dock tillbaka henne runt igen och vi kom i mål med 5 fel. Därefter gick Christina och Tekla ut och gjorde också en miss som gav oss ytterligare 5 fel. Lydia och Jim hade inte någon riktigt bra helg och Jim rev två hinder även här. Jim verkade dessutom lite stel, så det kan ju vara något som inte står helt rätt till. Sist ut var Marielle och Yatzy och vi hoppades givetvis på en nolla, vilket vi kunde behöva. Men, men, det gick inte riktigt för dom heller idag utan kom i mål på 10 fel. Det gjorde att vi totalt på de två dagarna hamnade på 25,07 fel och det räckte till en 9.e plats totalt. Men vadå, att bara kvala till SM är ju en bedrift ;o)
Vi stannade kvar hela dagen och kikade på de individuella finalerna. Det var mycket spännande enda till sista hindret. Vann large gjorde Annika Aller med sin terv Ian. Hon har verkligen haft en toppenhelg. Hon har två hundar och har alltså kört 12 lopp i helgen. Varav 11 felfria. Det är inte dåligt, och hon var verkligen en värdig vinnare!

Festingarna: Marielle & Yatzy, Lydia & Jim, Christina & Tekla, Therese & ZatoyaFoto:Håkan Forsberg


Foto:Håkan Forsberg