ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS ELIT
2006-09-24
Plats: Mjölby BK
Domare: Berth Nilsson


moment koeff betyg poäng anteckningar
Sittande i grupp 3 10 30  
Platsliggning 2 9,5 19 Dk vid nedläggande
Fritt följ 3 7 21 Gnäll, ljud, ss, bra position
Stå, sitt, ligg under marsch 3 8,5 25,5 Ljud
Inkallning med ställande och läggande 4 7 28 ngt sent ställ och lägg, dåligt tempo
Sändande med läggande & inkallande 4 5 20 Många kommandon
Apportering med dirigering 3 9 27 Dk
Apportering metall & hopp över hinder 3 9 27 tveksamt upptag
Vittringsprov & apport 3 8,5 25,5 Omtag;
Fjärrdirigering 4 8,5 34 förflyttar sig ngt

Plac. 1, SLCH! Totalpoäng: 257,0 p.
1:a pris
Plac. 1/4
SLCH!

från dagboken:
Söndag 24/9 - Zatoya har blivit lydnadschampion
Oj, oj, oj. Kan inte riktigt förstå att det är sant. Min lilla pärla har blivit lydnadschampion! Idag var vi och tävlade på Mjölby BK. Detta var den sista tävlingen vi hade inplanerad för i år och jag hade nästan ställt in mig på att vi skulle få vänta till nästa år på championatet. Men lite tur i oturen räddade oss och vi klarade poänggränsen precis... Egentligen tycker jag inte att hon var värd ett förstapris idag, men med tanke på de fyra tidigare tävlingarna när hon gått så himla fint och vi missat poänggränsen precis, p.g.a. en förarglig nolla i protokollet varje gång, så anser jag ändå att vi var värda det :-)
Sittande i grupp: Gick, precis som det brukar, helt smärtfritt. Zatoya satt helt stilla och 10.an var självklar!
Platsliggning: Inte heller ett moment som brukar strula. Idag var hon dock i det blå när jag kommenderade "plats" så jag blev tvungen att säga det igen. Givetvis hörde domaren det ;-) och vi fick nerdrag för dk och betyg 9,5.
Fritt följ: Nä, hon hade hyfsad position hela tiden, men kunde inte vara tyst. Lite smågruff mest hela tiden. Betyg 7.
Dumrutan: Hm, startskall... Z gjorde både ställandet, sättandet och läggandet okey. Dock kändes hon väldigt okoncentrerad. När jag var på väg runt på sättandet så började hon klia sig frenetiskt... Domaren har dock inte kommenterat något alls på detta moment, förutom lite ljud... Betyg 8,5.
Inkallning: Samma domare som förra veckan. Jag såg till att lägga Z lite tidigare än sist och då fick jag henne att galoppera in hela sträckan. Dock tyckte domaren att tempot var för dåligt (??), hon hade enligt mig helt okey galopp hela tiden. Även publiken undrade vad han drog så mycket på. Betyg 7.
Rutan: Tur i oturen.... Zatoya gick fint till konen och till rutan. Dock trodde jag att hon var längre in än hon var och la henne direkt. När jag kom närmare så upptäckte jag att hon var otäckt nära framkanten... Domaren gav oss en nolla, men eftersom jag upptäckte att tävlingsledaren missat att göra kantlinjer runt rutan och det faktiskt var gränsfall så lämnade jag in protest och fick göra om rutan efter sista momentet. Nån gång ska man ha tur ;-) Dock var Zatoya alldeles för laddad på rutan (hennes favoritmoment...) när vi fick göra den igen så hon stannade för tidigt framför konen. När jag kommenderade om till konen så drog hon mot rutan och jag fick kommendera en tredje gång för att få henne rätt (onödigt...). I rutan blev det även dk på läggandet... Så, en kass ruta alltså men den gav oss ändå en 5:a i betyg, vilket blev vår räddning... Jag är dock fortfarande arg för att jag inte backade henne några steg första gången i rutan, för då hade det varit okey direkt...
Apporteringsdirigering: Veckans stora dilemma... Jag fick lottat vänster och Z gick skitsnyggt! För att inte riskera något så ropade jag "bra" till henne vid upptaget. Där försvann 10.an, men vi fick iallafall 9 i betyg!
Hopp-metallapport: Islag förra veckan... Idag hoppade hon mycket bättre och trots att jag lyckades kasta apporten väldigt snett så kom hon fint över hindret även tillbaka (det börjar sitta!). Lite försiktigt gripande men inget omtag idag! Betyg 9.
Vittringsapportering: Tja, jag tyckte att det var väldigt likt förra veckan då hon fick en 10:a men domaren har kommenterat omtag. Hon letade och hittade apporten fint iallafall. Betyg 8,5.
Fjärrdirigering: Helt okey. Lite lite framflyttning och ett dk. Betyg 8,5.
Sekretariatet var snabba med sammanräkningen och det visade sig att vi äntligen hade marginalerna på vår sida. 257 poäng och äntligen det tredje förstapriset! Svensk lydnadschampion!
Nu ska vi ta vintervila från tävlandet och lägga tiden på att finslipa det som behövs. Det är också lite småändringar till de nya reglerna som vi behöver träna på. Bl.a. platsliggningen (sätta och lägga hundarna en i taget samt inte vicka rumpan på sidan...) och vittringen (ta pinnen precis innan momentet). Men, det är inga stora ändringar och säkert inget som blir något problem. Det vi behöver hitta är flytet på tävling och nu när championatet är i hamn så lossnar nog det också ;-)
På tisdag ska jag bjuda mina träningskompisar på tårta, för det har givetvis också del i våra framgångar. Utan dom skulle allt bli mycket svårare. Och tråkigare :-)


Vinst till Zatoya! och lydnadschampionatsrosett! :-)


På prispallen


Snygg inkallning från rutan


Fritt följ. Bra position. Synd att hon inte kan vara tyst...

Tack Martin och Åsa för korten!

Tillbaka