ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS ELIT
2006-09-24
Plats: Linköpings BK
Domare: Berth Nilsson


moment koeff betyg poäng anteckningar
Sittande i grupp 3 10 30  
Platsliggning 2 10 20  
Fritt följ 3 7,5 22,5 gnäller, tappar pos.
Stå, sitt, ligg under marsch 3 8,5 25,5 Steg vid stå, tveksamt lägg
Inkallning med ställande och läggande 4 7,5 30 ngt sent ställ och lägg, tempovxl
Sändande med läggande & inkallande 4 10 40 Bra
Apportering med dirigering 3 0 0 ?
Apportering metall & hopp över hinder 3 7,5 22,5 islag, tveksamt upptag
Vittringsprov & apport 3 10 30  
Fjärrdirigering 4 8,5 34 förflyttar sig ngt

Totalpoäng: 254,5 p.
2:a pris
Plac. 3/4

från dagboken:
Söndag 24/9 - Lydnadstävling, hur nära kan man vara???
Jaha, ännu en lydnadstävling avklarad. Ännu en gång snubblade vi på målsnöret... Känns som om någon högre makt bestämt att vi inte ska ha nåt lydnadschampionat. Idag missade vi förstapriset med ynkliga 1,5 poäng... Men, men, jag är mycket nöjd över hur Zatoya gick och får väl försöka glädjas med det.
Fritt följ: Helt okey. Zatoya var faktiskt rätt så tyst. Tyvärr lyckades klantmatte trampa Z på tassen i en halt precis innan vändningar på stället... Betyg 7,5.
Dumrutan: Jag kände själv att jag nog hade något dk både på ställandet och sittandet (en liten inbromsning) men det har domaren inte kommenterat. Kanske var väldigt snyggt gjort ;-) I alla fall är jag nöjd med hela dumrutan. Tydligen något steg på ställandet och lite segt läggande. Betyg 8,5.
Inkallning: Denna domare är alltid lite tuff med betyget på just inkallningen. Jag tyckte den var okey. Dock travade hon sista biten. Jag tror att jag ska försöka vara lite tidigare med ställandet och läggandet så jag får lite längre sistasträcka. Betyg 7,5.
Rutan: Mycket fint! :-) Hon hade stenkoll på vart rutan fanns redan innan jag skickade. Hamnade fint in i rutan och la sig direkt på mitt kommando. Betyg 10!
Apporteringsdirigering: Har ju strulat lite på sistone. Jag fick lottat vänster apport, och andades ut när Z vände snyggt upp och galopperade mot rätt apport direkt när jag dirigerade. Framme vid apporten stannade Z och nosade på apporten och styrde sen stegen mot mittenapporten istället?!? Jag ropade på henne och då gick hon tillbaka till konen där jag skickade om. Hon vände ut vänster igen men stannade en bit från rätt apport och bara glodde omkring sig. Av någon anledning hade hon bestämt sig för att den apporten var fel... Givetvis en nolla i protokollet...
Hopp-metallapport: Trist, trist, trist! Ett litet, litet islag på uthoppet samt ett något tveksamt upptag sänkte ner betyget till 7,5. Onödigt!
Vittringsapportering: Hur fint som helt. Zatoya gick rakt ut och hittade nästan rätt apport direkt och kom in fint med den till mig. Betyg 10!
Fjärrdirigering: Helt okey. Såg när jag kom tillbaka att hon flyttat fram något. Betyg 8,5.
Efter sammanräkning kom jag fram till att vi totalt fick ihop 254,5 poäng. Ynka 1,5 poäng från 1:apriset..... Känns helruttet.


Tillbaka