ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS ELIT
Svenskt BelgarMästerskap
2006-08-05
Plats: Södertälje BK
Domare: Yngve Collin


moment koeff betyg poäng anteckningar
Sittande i grupp 3 10 30  
Platsliggning 2 9 18 Vrider sig
Fritt följ 3 5 15 ej tyst, släpper, ss, vida svängar
Stå, sitt, ligg under marsch 3 5 15 ej tyst, steg, sitter ej, segt ligg
Inkallning med ställande och läggande 4 8,5 34 Tempovxl, ss
Sändande med läggande & inkallande 4 9,5 38 Kraftigt kommando
Apportering med dirigering 3 8 24 Tugg, dåligt tempo
Apportering metall & hopp över hinder 3 8 24 Tvekar, ss
Vittringsprov & apport 3 5 15 Tuggar, omtag
Fjärrdirigering 4 9 36 Ngt framåt

Totalpoäng: 249 p.
2:a pris
Plac. 3/6

från dagboken:
Lördag 5/8 - Svenska BelgarMästerskapen - hyfsade resultat, nära igen...
Kl 06:00 ringde klockan och jag och Zatoya begav oss till Södertälje där årets Svenska BelgarMästerskap gick av stapeln. Jag hade anmält mig och Zatoya till både lydnaden och agilityn. Var tveksam innan om jag skulle starta lydnaden, eftersom hon gick så illa förra helgen. Men jag bestämde mig för att göra ett försök. Vi hade samling och lottning kl halv tio. Sex hundar och jag drog startnummer 5.
Det varma vädret har kommit tillbaka igen... Tror att det var nånstans mellan 25-30 grader i Södertälje... Och sittandet och platsen var givetvis mitt i solen ;-) . Lite otäckt var att det var fruktansvärt mycket getingar i området. Flera hundar och människor blev stuckna.
Dagens domare (dömde tydligen SM) var stenhård med betygen, varför en 10.a på sittandet i grupp var fenomenalt bra ;-) På platsliggningen drog han ner betyget till en 9:a, där kom nu slutligen betygsneddraget för rumpvickningen. Men, det struntar jag fulltständigt i. Har ju bestämt mig för att inte peta i det.
Jag kände redan innan jag gick in på planen att Zatoya skulle vara pipig. Och det var hon. Ganska mycket i början av fria följet. Tyvärr råkade hon dessutom trampa på något (humla kanske) så helt plötsligt under programmet så bara kastade hon sig ifrån mig. När jag sa fot så kom hon haltandes in. Men, det gick över fort så att vi kunde fortsätta. Blev dock inte mer än en 5:a i betyg.
Dumrutan gick inte perfekt idag heller. Zatoya ställde sig på sättandet, så jag kommenderade om. Domaren var snabbt nere på 5 i betyg så fort man gjorde ett misstag.
Inkallningen var okey. Jag var lite sen att kommendera ligg, men hon la sig fint. Betyg 8,5.
Rutan, detta moment som verkligen kan gå hur som helt. Idag gick det strålande (vilket även flera utanför planen kommenterade efteråt)! Hur fint som helst till rutan och hon lyssnade bra hela tiden. Domaren, som var tvungen att dra för nåt, kommenterade att jag hade hårt kommando (kanske på "stanna" i rutan?) och drog ner betyget till 9,5.
Apporteringsdirigering, som vanligt fick jag höger apport ;-) Jag tycker att Zatoya gjorde det jättefint. Snyggt stopp vid konen och direkt ut och hämtade rätt apport och fin galopp hela tiden (trots värmen, för lillskruttan började bli trött!). Domaren tyckte att hon hade dåligt tempo och kommenterade tugg (kan inte ha varit mycket) och gav oss en 8:a.
Metallapporteringen gick helt okey. För första gången på länge på tävling slog hon inte i hindret ;-) Jag slängde apporten kort över på andra sidan. Hon hoppade fint och tog upp apportern helt okey, möjligtvis med någon tvekan men det var inte mycket. Domaren satte betyg 8 och kommenterade att hon tvekade och satt snett (inte heller det kan ha varit särskilt mycket, jag tyckte hon satt rätt så bra).
Vittringsapporteringen är jag rätt så sur över. Redan när jag skulle få min apport såg jag, och kommenterade direkt, pinnens utseende. Den var nämligen 8 x 2 x 0,5 cm. Jäkligt smal alltså... I tävlingsreglerna står att den ska vara 8-10 cm x 2 cm. Frågan är då om det menas att båda sidorna på bredden ska vara 2 cm. Men, hur lätt är det att stå och argumentera om det när man är på planen, och det dessutom inte finns några andra pinnar? Jag fick ju snällt ta den. Zatoya hade inga problem att hitta rätt pinne, hon letade jättefint och tog rätt. Men, på vägen in så släppte hon den en gång på marken och tog om. Dessutom tuggade hon lite på den. Är övertygad om att det var för att den var så himla smal, för hon brukar varken tugga eller släppa. Och, domaren gav oss våran tredje 5:a i betyg...
Fjärren gick kanonbra! Det fanns inget sträck på backen, men Zatoya kan inte ha flyttat sig många centimeter. Domaren kommenterade "något framåt" och gav oss en 9:a.
Av någon anledning är det inte meningen att vi ska få det där sista förstapriset. Idag fick vi 149 poäng, 7 poäng för lite... På det resultatet placerade vi oss på tredje plats.


Tillbaka