ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS ELIT
2006-04-17
Plats: Norrköping BK
Domare: Berth Nilsson


moment koeff betyg poäng anteckningar
Sittande i grupp 3 10 30  
Platsliggning 2 10 20  
Fritt följ 3 8 24 Lite gnäll, s.s., slarv pos.
Stå, sitt, ligg under marsch 3 8,5 25,5 ivrig, slarvar, långs. sätt & lägg.
Inkallning med ställande och läggande 4 5 20 Sent ställande & läggande
Sändande med läggande & inkallande 4 10 40 Bra!
Apportering med dirigering 3 9 27 Sitter snett
Apportering metall & hopp över hinder 3 9 27 Tveksamt upptag
Vittringsprov & apport 3 9,5 28,5 Sitter snett
Fjärrdirigering 4 9 36 dk

Belöning efter väl utfört lydnadsprogram! Totalpoäng: 278 p.
1:a pris
Plac. 4/10

från dagboken:
Dags för lydnadstävling igen. Har man storhetsvansinne så anmäler man sig till Påsksmällen på Norrköpings BK :-)
20 elitekipage var anmälda, varav en del av Sveriges toppekipage... Och så jag och min träningskompis Lisa (som t.o.m. valde att debutera i eliten ;-) )
Vi blev lottade i två olika grupper och jag drog startnr 8 i grupp B. Det gjorde att jag fick den planen jag önskade, eftersom den låg lite mer avskillt. Vi började med sittande i grupp och sen platsliggning. Zatoya satt och låg som en solstråle som vanligt och det resulterade i två 10:or! Därefter var det några timmars väntan innan vi fick komma in för lydnaden. Helt okey för oss - jag tror faktiskt det gör Zatoya gott att få vara ute en lång stund innan och bli lite trött. Jag tror också att det är bra för mig, så jag hinner strosa runt och bli av med nervositeten, och få se på lite andra ekipage innan det är vår tur. Lisa och Oliver hade startnummer 2. De började fint, men fick några nollor i mitten av programmet. Tycker ändå att Lisa ska försöka se till de moment som faktiskt fungerade, och glömma resten. De gjorde en hel del fina moment också.
Innan jag och Z skulle in så gick jag lite fritt följ med henne och slängde lite boll. Jag tyckte hon kändes lite seg... Väl inne på plan så började vi med fritt följ. Faktiskt så var Zatoya i stort sett tyst. Hon gjorde något hässjande ljud hela tiden, men inget som domaren kunde dra för :-) Dessutom tänkte jag väldigt mycket på hur jag själv gick. Förra gången fick jag kommentarer både från domaren och från mina träningskamrater att jag trampade om i halterna och flyttade mig efter hur Zatoya satt (tänk vad mycket grejer man har för sig utan att egentligen tänka på dom...). Men, idag gick det mycket bättre :-) En 8:a är vi nöjda med!
Dumrutan gick bra! Hon vände något lite mot mig när jag hade ett steg kvar att hämta upp henne från ståendet, men i övrigt tyckte jag att det var fint. Domaren tyckte sättandet och läggandet var segt och gav oss 8,5. Lisa tyckte sättandet var fint ;-)
Inkallningen var inte i den stil vi kan. Ställandet blev väldans långt och på läggandet så kommenderade jag lite väl sent. Annars tyckte jag läggandet var okey. Domaren gav oss dock bara en 5:a vilket jag tycker var lite väl hårt. Men, men, det är svårt att klaga ;-)
Rutan var det bästa jag varit med om på länge. Verkligen perfekt! Snyggt in i mitten, bra läggande och fin inkallning. En 10:a!
På apporteringsdirigeringen fick vi den vänstra, vilket strulat lite ibland. Idag var det dock perfekt. Domaren drog ett helt poäng för snett sättande, och vi fick en 9:a.
Metallen var okey. Hon tog ett omtag vid gripandet (hatar metallen...) men snyggt i övrigt. En 9:a.
Vittringen var som tagen ur instruktionsboken. Rätt var tvåa från höger. Z började leta längst utifrån vänster och tog upp rätt pinne vid första beröringen. Lite snett sättande igen och 9,5 i betyg.
Fjärrdirigering - jag var rejält nervös. Man blir det när man börjar räkna på att det kan räcka till förstapris... Man vet alsrig var Z hittar på :-) Fjärren var superfin (hon flyttar verkligen inget varken framåt eller bakåt!) fram till sista läggandet då hon bara la sig halvt och jag fick ge ett dk. Men, en 9.a i betyg.
Totalt fick vi 278 poäng och vårat andra 1:a pris! Helt okey, men det är klart man grämer sig lite över inkallningen (alltid är det något man är missnöjd över ;-) ). Dock har jag ju tränat väldigt lite på den över vintern, då vi tragglat med ljuden.... Nu vet jag vad vi ska kolla extra på de närmsta veckorna - inkallning och sättanden vid sidan :-)
Trots den hårda konkurrensen så hamnade vi på 4:e plats i vår grupp (8 av 10 hundar hade förstapris...). Vinnaren i andra gruppen hade 316,5 p, dit har vi en bit kvar... :-)


Tillbaka