ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS ELIT
2005-03-19
Plats: Vadstena BK
Domare: Berth Nilsson


moment koeff betyg poäng anteckningar
Sittande i grupp 3 10 30  
Platsliggning 2 10 20  
Fritt följ 3 7,5 22,5 Lite "gruff", ss, låter, bra kontakt
Stå, sitt, ligg under marsch 3 6,5 19,5 Sitter ej, tveksamt ligg
Inkallning med ställande och läggande 4 6 24 Sent atå, dk vid ligg
Sändande med läggande & inkallande 4 5 20 9 kommandon, dk:n
Apportering med dirigering 3 10 30 Bra
Apportering metall & hopp över hinder 3 8 24 Bra apportering, islag
Vittringsprov & apport 3 9 27 ss
Fjärrdirigering 4 5 20 Dk:n, flyttar sig en längd

Plac. 1 Totalpoäng: 237 p.
2:a pris
Plac. 3/4

från dagboken:
Lördag 19/3 - Lydnadstävling och ny titel!
Klockan nio hade vi samling i Vadstena för lydnadstävling. Kul var att hela lydnadsgänget hade anmält sig. Lisa och Oliver i ettan, jag och Gabbie i tvåan, Lydia och Jim samt Åsa och Kenzo i trean och jag och Zatoya i eliten. Trots det dåliga väder som varit på sistone så hade de faktiskt lyckats få till en plan rätt så fin. Några isfläckar, men annars helt snöfri. Först startade Lisa i klass 1 och Oliver gick riktigt bra. Otroligt synd att de nollade ställande under gång då Oliver la sig istället. 155 p... I klass 2 var vi 5 hundar och Gabbie hade startnummer 3. När vi kopplade loss hundarna för platsliggningen så la sig Gabbie ner, innan kommandot. Jag satte henne upp igen, men hon hann lägga sig igen innan kommandot... Hm, onödigt då platsen i övrigt var kalasbra. När det sen var dags för oss att gå in på planen för lydnadsprogrammet så vände Gabbie helt plötsligt och sprang till dörren på klubbstugan och skulle in!? Hm, undrar om hon hörde nåt skottliknande, för hon var väldigt nervös och ville inte följa med mig in på planen. Jag visade att jag hade bollen i fickan och då ändrade hon sig visst... ;o) Knasmaja. Tur att domaren och tävlingsledaren stod och studerade poäng så de missade hennes lilla tok. Väl inne på planen så gick hon fint. Fria följet var nog hennes bästa nånsin och vi fick 9,5 i betyg! Inte illa att få det av domaren Lena Martens (vann SM i spår förra året). Känns ju helt klart bra att få ett sånt betyg av en mycket duktig domare som inte direkt slänger ut höga betyg. Jag har tävlat för henne förut och tycker hon är bra - mycket rättvis med sina betyg. Läggande under gång gick också rätt så bra. Hon lägger sig ju direkt men i flera steg med framtassarna så betyget blev en 8:a. Ställandena är hennes sämsta och på inkallningen så travade hon dessutom hela vägen. Inte direkt vad hon brukar. Ställande under gång gick okey, men hon tar alltid några steg innan hon stannar så jag är glad bara jag får betyg :o) Apporteringen var rätt så bra. Hon travade dock in. Fjärren blev en nia. Hon gör helt rätt, men är lite långsam. Hoppet var snyggt, en 10.a och sen avslutade vi med att få 10.a på helhetsintrycket. "Mycket trevligt ekipage" var kommentaren från domaren :o) Detta blev totalt 166 poäng och vi kom på andra plats och fick äntligen vårat tredje förstapris i tvåan. LP2 alltså!
Efter tvåan var det dags för elitklass. Vi var 4 stycken och jag startade som nummer 2. Sittande i grupp och platsen gick mycket bra och vi fick 2 tior. När hund 1 sen var inne på planen så stod jag still med Zatoya och bara tog det lugnt. Det kändes som en rätt så bra uppvärmning. När jag väl var inne på planen och började gå fria följet så var hon rätt så laddad ändå. Hon höll dock nästan helt tyst enda fram tills att vi skulle göra stegförflyttningarna - precis framför domaren... Mmm, han drog för det.. Dumrutan hade de ställt utanför planen, på ett område som iof. var plogat men ändå ganska isigt. Konerna var rätt så stora och i första svängen så hamnade jag lite väl nära konen och trängde Zatoya på insidan om rutan. Misstag :o) . Ställandet blev bra och hon rörde sig inget när jag gick runt. På sättandet så upptäckte jag inte förrän efter halva sträckan att hon inte satt utan stod igen.. Konstigt, det måste vara första gången det blir fel. Läggandet sen var iallafall bra. Domaren kom fram efteråt och påpekade att jag inte behövde gå sååå nära konerna. Han tyckte jag tänka på det till nästa gång och ge Zatoya en chans att göra rätt :o) Inkallningen var inte bra. Ställandet var okey men på läggandet så fick jag dra till med dk. Avslutet på inkallningen var precis bredvid rutan så jag passade på att lite försynt visa på henne att den fanns där. Så, när jag sen skickade till konen stannade hon fint där och var redan inställd på var rutan fanns :O) Hon kom bra in i rutan, fick bara be henne backa några steg för att vara inne helt. Sen så vägrade hon att lägga sig. Jäkla skitunge, att hon alltid ska strula med läggandena när vi tävlar. Det är något vi måste ta tag i. Tillslut la hon sig, men det gick åt en hel drös med dk:n... Vårat bästa moment för dagen var absolut apporteringsdirigeringen. Den fick vi 10.a på. Skönt att hon äntligen fattat var jag skickar henne! Höger eller vänster spelar ingen roll. Vittringen var också bra. Ett lite snett sättande hos mig sänkte betyget till en nia. Fjärren gick kasst. Hon som kan så bra, och så vill hon inte lägga sig... Trist, men jag är ändå rätt så nöjd. Ingen nolla och så avancerade vi från ett tredjepris som bäst till ett andrapris, då vi fick ihop 237 poäng. Då borde det ju bli förstapris nästa gång ;o)
Sist gick klass 3 och först ut var Lydia och Jim. De hade en del små missar och jag vet att dom kan betydligt bättre. Ändå hamnade det bara ett ynka litet poäng från förstapris. Snopet... Åsa och Kenzo fortsätter att samla på andrapris. Rutan spökar vidare. Idag kom iallafall Kenzo rätt så fint in i rutan och så går han upp när Åsa går och vänder bort från rutan. Är det inte det ena så är det det tredje. Jag tycker iallafal att vi haft en trevlig dag. Det blir betydligt roligare och mer avslappnat när man åker ett gäng tillsammans och hejar på varandra. Vädret var dessutom väldigt bra och inte ett moln visade sig på himlen.


Tillbaka