ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS 3
2004-09-04
Plats: Vimmerby BK
Domare: ?


moment koeff betyg poäng anteckningar
Platsliggning 4 10 40  
Fritt följ 3 9 27 Bra kontakt & pos. Snett sitt
Platsläggande 2 9 18 Bra fram, ngt sent ligg
Inkallning med ställande och läggande 4 7 28 sent ligg, dk
Sändande med platsläggande & inkallande 4 10 40  
Apportering & hopp över hinder 3 9,5 28,5 sitt snett
Apportering av metallföremål 2 8 16 tvekar
Vittringsapportering 4 7 28 tvekar, tugg
Fjärrdirigering 5 7 35 Många kommandon
Helhetsintryck 1 9 9  

Plac. 1 Totalpoäng: 269,5 p.
1:a pris
Plac. 1/4, Distriktsmästare Lk 3
LP 3

från dagboken:
Nej, det blev ingen spårtävling. Kom inte med trots att jag var första reserv.. Dock pratade jag med en av deltagarna efteråt och det var tydligen bara 2 st i varje klass som kom runt spåren. Det var mycket älg i skogen, så det kanske var lika bra att vi inte kom med. Jag försöker tänka så i alla fall. Med tanke på hur lydnaden gick så är jag i alla fall inte besviken ;o)
Vi åkte alltså på lydnadstävling och distriksmästerskap i Vimmerby istället. Vi var 4 startande i lydnadstrean och jag hade sån tur att jag fick starta sist :o) De andra hade redan dragit sina nummer när jag kom och de hade varit justa och sparat den bästa till mig ;o) Allt utom nr 1 funkar iof.
Vi började med platsliggningen och den var kolugn. Tror alla hundarna fick 10:or. Det var massor med getingar överallt. Jag lyckades bli stucken i armen, men jag är glad att det var jag och inte Zatoya som blev stucken. Innan lydnaden började gick jag åt sidan för att köra lite fritt följ med Zatoya. Hon var mycket okoncentrerad och inte alls intresserad av att köra fritt följ. Några ljud blev det i alla fall inte.
Väl inne på planen fortsatte hon att vara okoncentrerad. Fria följet gick väl hyfsat i alla fall, men jag som i vanliga fall inte säger fot i en enda förflyttning fick ryta "fot" i varenda start för att hon skulle hänga med. Vi fick i alla fall en nia i betyg, fast jag tyckte nog inte det var värt mer än en åtta.. ;o) Läggandet, vårat värsta, gick riktigt bra. Jag gick nåt steg innan jag började springa. Vet inte om domaren noterade det. Vi fick i alla fall en 9.a till!
Inkallningen började bra med ett snyggt ställande. På läggandet blev det ett snyggt ställande till, innan jag kommenderade om och hon la sig. Synd, men det var länge sen jag tränade läggande på inkallningen så jag får väl skylla lite på det.
Rutan var jag lite orolig för innan. Det var en hel del nyklippt gräs på planen och konerna var små och ljusoranga. Dessutom stod det en stor skon från inkallningen som de kunde springa till istället. Jag hade dock inte behövt oroa mig. Zatoya hamnade snyggt mitt i rutan och vi gjorde en kanonfin ruta. Det blev en tia i betyg och dom var domaren väldigt sparsam med så det var extra skoj. Hopp apport gick också bra. Tyvärr sätter hon sig lite snett vid avlämnandena. Det händer dock nästan bara på tävling. Metallen var som vanligt liiite otäck, så hon tog om ett par gånger innan hon fick upp den. Jag kommenderade inte om något utan lät henne jobba själv. Hon tar den ju i alla fall, även om hon tvekar lite.
Vittringen var klurig. Tävlingsledaren la pinnarna väldigt nära varandra och Zatoya gick över hela raden två gånger innan hon bestämde sig för vilken hon skulle ta. Hon tog rätt i alla fall. Det momentet verkar hon ha fattat ordentligt för det var länge sen hon gjorde fel.
Den avslutande fjärren gick sådär. Första läggandet gick inte så bra och vi fick ett par dubbelkommandon. Andra gången blev det dock rätt direkt. Bytena till sitt och stå gick bra i alla fall, men betyget ramlade ner till en 7:a. Totalt fick vi ändå 269,5 poäng och lyckades vinna klassen och bli distriktsmästare i lydnadsklass 3. Dessutom har vi ju äntligen vårat LP 3!! Så, nog var dagen lyckad allt! Efteråt kom domaren fram och berömde mig och Zatoya. Han lovordade henne och sa att hon säkerligen skulle bli bra när hon var "klar". Det är ju alltid trevligt att höra .o)


Tillbaka