ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS 3
2004-06-12
Plats: Söderköpings BK
Domare: Åke Thunström


moment koeff betyg poäng anteckningar
Platsliggning 4 10 40  
Fritt följ 3 6 18 dk, ljud, släpar efter
Platsläggande 2 0 0 Utför ej momentet
Inkallning med ställande och läggande 4 9 36  
Sändande med platsläggande & inkallande 4 10 40  
Apportering & hopp över hinder 3 8 24 Avlämning
Apportering av metallföremål 2 8,5 17 tvekar vid gripande
Vittringsapportering 4 10 40  
Fjärrdirigering 5 10 50  
Helhetsintryck 1 8 8 Något okoncentrerad

Plac. 2 Totalpoäng: 273 p.
1:a pris
Plac. 3/4

från dagboken:
Tidig morgon. Hundarna såg så väl att det var något på gång. De blir lite oroliga när de ser att vi packat. Tänk om de inte skulle få följa med... men, det fick de.
Kl. 09.30 hade vi samling för lydnadstävling på Söderköpings BK. Jag tävlade Zatoya i klass 3 igen och vi var 4 stycken startande. För en gång skull (helt otroligt!) så fick jag inte startnummer 1, utan 3. Vi började med platsen och det gick jättebra. Alla hundarna låg som små ljus och det delades ut fyra stycken 10:or. Det är så platsliggningar ska vara!
medan vi väntade på vårt tur så stod jag och pratade med några av de andra. Zatoya var mest fokucerad på att käka gräs. Så fort jag flyttade på henne och sa åt henne att låta bli så flyttade hon sig bara till nåt nytt ställe och fortsatte käka...
När jag kom in på banan kände jag direkt att det inte skulle funka. Fria följet blev en smärre katastrof. Hon "grymtade" och nafsade mig i sidan hela tiden. På den avslutande språngmarchen studsade hon högt vid min sida. Jag kunde inte annat än skratta åt eländet. En 6:a blev betyget och mer var vi verkligen inte värda. Det efterföljande läggandet gick precis som vanligt - inte alls. Hon la sig inte och nollan var ett faktum. Efter det tänkte jag nästan gå av planen. Tur att jag inte gjorde det...
Nästa moment var inkallning med ställande och läggande. Zatoya strulade såklart vid nedläggandet, men som tur är börjar ju inte momentet innan man lämnar hunden. Jag tog hjälp med handen och fick ner henne iallafall. Inkallningen blev jättebra. jag lyckades ställa henne precis vid konerna också. Betyget blev 9. Vet inte vad han drog för.
Rutan är jag alltid orolig för, speciellt eftersom hon redan på de momenten innan krånglat med läggandet. Sist kom hon ju tillbaka till mig när jag gått typ 2 steg... Idag sprang hon dock fint till rutan och la sig snyggt. Inte helt mitt i, men ändå helt inne i rutan. När jag var på väg fram till rutan viskade jag lite fint åt henne att ligga kvar, och det gjorde hon! På inkallandet kommer hon ju som ett skott och kom fint till min sida. "Perfekt" hörde jag domaren säga efter vår halt och spaden med 10-poängaren på kom upp!
Innan tävlingen hade jag pratat med några och sagt att jag är så himla nöjd med Zatoyas apportering. Hon gör det nästan alltid perfekt och plockar höga poöng. Vad gör hon då idag? Jo, på hopp-apport hämtar hon apporten perfekt men vid avlämnandet ställer hon sig vid min sida och vägrar släppa apporten på mitt kommando. Hon höll i stenhårt... Släppte dock när jag kommenderade om. Vi fick ändå betyget 8 och jag tror vi hade tur eftersom domaren redan plockat fram betyget innan hon lämnade över...
Metallen gick bra. Dock stannade hon till innan gripandet och kikade lite på publiken. Sen tog hon den snabbt och kom in till mig. Betyg 8,5.
Vittringen sitter verkligen nu. Även idag fick vi 10:a på detta moment och det är ju verkligen kanon! Hon kollar snabbt över och plockar den rätta så fort hon kommer till den. Därefter vänder hon direkt in till mig.
Det avslutande momentet fjärr. Det brukar vara vinna eller försvinna - 0 eller 10 poäng. Jag hade inte mycket hopp men lurade henne innan att jag hade godis i handen. Hon la sig fint och förflyttningarna blev perfekta. Hon kan verkligen detta moment. Synd bara attd te inte fungerar jämt. En 10.a blev iallafall betyget idag. Just fjärren är ju viktig eftersom den är värd hela 50 poäng... På helheten fick vi en 8.a med kommentaren att hon var lite okoncentrerad. Jaha.....
Totalt fick vi 273 poäng och ett förstapris. Slog oss själva sen förra gången med ett halvt poäng :o) Vann tävlingen gjorde en söt Mellanpudel (eller kanske dvärg. Jag är inte så bra på det där.) Duktig var den iallafall och de fick sitt LPIII. Det ska vi fixa på nästa tävling ;o) för nu lär jag ju köra vidare. Vi har i vilket fall en hel del kvar till elit.


Tillbaka