ZATOYA Info   År för år   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Ipo
LYDNADSKLASS 3
2004-04-03
Plats: Finspångs BK
Domare: Ingemar Fridh


moment koeff betyg poäng anteckningar
Platsliggning 4 10 40  
Fritt följ 3 7 21 nafsar, gnäll
Platsläggande 2 5 10 sitter upp på återvägen
Inkallning med ställande och läggande 4 0 0 stannar ej, ligger ej
Sändande med platsläggande & inkallande 4 10 40  
Apportering & hopp över hinder 3 0 0 Islag, ej återhopp
Apportering av metallföremål 2 7 14 tveksam i gripandet, tempo
Vittringsapportering 4 10 40  
Fjärrdirigering 5 6,5 32,5 DK:n ligg, flyttar sig något
Helhetsintryck 1 8 8  

Plac. 3 Totalpoäng: 205,5 p.
3:e pris
Plac. 3/5

från dagboken:
Tävlingsdags igen! I veckan efteranmälde jag mig och Zatoya till lydnadstrean i Finspång. Det var första gången jag var på Finspångs BK idag. Jag blev glatt överraskad av tävlingen iallafall. Dom hade förberett ordentligt och alla markeringar som behövdes på planen hade sprayats dit med rosa färg. Det syntes jättebra och dessutom blir inte hundarna lika störda av färgpluttar som av en massa sågspånshögar.
Jag drog, som vanligt..., startnummer 1 åt mig och Zatoya. Det var 5 hundar med i lydnadstrean och vi började med platsliggning. Vi gömde oss bakom ett plank med små hål i, så det gick att se hundarna om man ville. Jag kunde ju såklart inte låta bli, utan kikade lite... ;o) Hund nummer 3 började skälla efter ungefär halva tiden och satte sig sedan upp. Samtidigt ställde sig hund nummer 2 upp... Zatoya låg iallafall som en klippa och vi fick vår 10:a på platsen.
Jag hatar att ha startnummer 1 eftersom det känns så himla stressigt. Jag peppade Zatoya en minut innan vi gick in på planen. Lite mycket peppande kanske.... Hon var helt tokig och lät en hel del... Matte blev inte vidare glad. På läggande under gång la hon sig fint på mitt kommando. När jag sen vände mig om så, plupp, så satt hon upp. På läggande under gång fick jag ha DK för att få ner henne. När jag sen vänt mig om och kallade in så kom hon som ett skott. Hon hade inte ens tid att stanna på vägen.... Ha, jag fattar ingenting, eftersom jag trodde att detta var typ vårat säkraste moment. När hon därefter fortsätter med en ruta som tagen ur instruktionsboken och med en klockren 10.a som resultat visste jag inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Det är ju bara så typiskt. Men, jag ska väl vara glad att hon ju kan rutan. Apporteringen med hopp var en katastrof. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad som hände, men för det första kastade jag apporten hur långt bort som helst. Den ville aldrig sluta rulla. När jag skickade Zatoya så brakade hon rakt in i hindret. Det var inget litet islag... Sen sprang hon på sidan om hindret på tillbakavägen. Jag kastade om apporten direkt och då gjorde hon rätt. Jag tror faktiskt att det var en engångsföreteelse och inget jag kommer tänka något vidare på.
Metallapporten är lite äcklig. Zatoya förstår inte riktigt varför matte utsätter henne för såna otäcka saker. Dock är hon rätt rolig, för hon ger verkligen inte upp. Hon försöker och försöker att ta den i munnen. Jag brukar försöka värma den så gott som det går innan, men så fort den är lite kall är det jobbigt. Det blir nog bättre när det blir varmare ute. Vi fick en 7:a på den iallafall. Den efterföljande vittringen gick perfekt. Jag trodde nästan att hon tog fel pinne, eftersom hon var så jädrans snabb. Den andra pinnen hon nosade på var rätt, och hon kom direkt tillbaka till mig med den - en 10.a!
Fjärren gick inte bra idag. Hon ville inte ligga ner så det blev några dk:n. Nånting med planen gillade hon inte och jag hade problem på flera moment att få henne att ligga ner. Visst var det lite blött, men inte sådär jättemycket. Ja, ja. vi fick en 8.a på helhetsintrycket. Domaren tyckte att jag kämpade bra med en svår hund :o)
Jag tyckte Zatoya kändes allmänt okoncentrerad, men jag får väl vara nöjd med 10:orna på rutan och vittringen. Och så är jag såklart glad över att hon fortsätter med att plocka 10:or på platsen. Ingen av oss fem som var med lyckades med något superresultat. Vinnaren hade 226 poäng... Jag och Zatoya lyckades komma på 3:a plats med våra 205,5 poäng... Det var nästan pinsamt att gå fram och hämta pokalen... ;o)

Tillbaka