GABBIE Info   Stamtavla   Syskon   Aktiviteter

Lydnad   Sök   Spår   Agility   Utställning   Promenader
ROLIGA PROMENADER
På promenad Promenader blir vad man gör dom till - tråkiga eller roliga. Att bara traska på ger inte på långa vägar lika mycket som om man hittar på lite roliga saker och klurigheter under vägen.
Här tänkte berätta lite om vad vi brukar hitta på under våra promenader. Gabbie är en ganska försiktig hund och man får lägga svårighetsnivån efter vad man själv har för vovve! Med Gabbie brukar jag försöka göra så det inte blir alldeles för svårt. Hon behöver lyckas för att inte ge upp.


Ibland skickar jag Gabbie till olika stenar som vi ser på promenaderna. Hon vet att när hon kommit upp så väntas en godisbit ;o)
Mot stenen! Å hopp Nu står jag väl bra!

En enklare variant av uppletande brukar vi köra. Antingen så har jag med snörbollen ut som jag kastar iväg. Sen får Gabbie springa iväg ut i den riktningen hon såg bollen försvinna och leta. Det är otroligt vilken näsa de har! Ibland tar jag med sökskynket ut och gör ett riktigt "tävlingsuppletande". Jag binder hundarna medan jag vallar upp en korridor 50 meter djup och där lägger jag ett föremål. Sen får hundarna leta, en i taget givetvis.
Jag har hittat bollen! Zatoya på väg in med föremålet

Mycket klättergrejer håller vi på med. Gabbie får hoppa upp på allt möjligt ;o)
Upp på bordet! Balansgång på bänken
På stenen står vi! Man måste ha tungan rätt i munnen när man balanserar på stockar

Gabbie älskar ju att simma. Det är också bra träning, och inte så ansträngande för leder.
Härligt i vattnet! Simma, simma, simma

Leta godis är bra. Jag brukar ha små, små torrfoderbitar och kasta ut en näve på marken. Sen har vovvarna nåt att göra ett tag framöver ;o) Det är en fröjd att höra hur frenetiskt de letar m.h.a. sina otroliga nosar. Ibland gömmer jag godisbitar (.t.ex. blodpudding eller köttbullar) i träden så får de klättra lite också.
Jag känner nåt! Här är den!
Mumsigt! Jag hittar en massa godis!

Ibland stannar vi till och tränar lite konster, sådär på skoj. Vinka!